Kitaplar | Konular | Sabah Namazina Nasil Kalkilir?

Kur'an'da en çok emredilen ibâdettir

Namazı emreden Rabbimiz olduğuna göre, bu ibadetin önemini de ancak Onun kitabı Kur'an'dan öğrenebiliriz. Namaz Kur'an'da tam 70 kez emredilmiştir. Bunun kadar çok zikredilen, üzerinde ısrarla durulan başka bir ibadet yoktur.

Her şeyi yaratan, her şeyin varlığını kudret elinde tutan, her şeyi idâre eden Allah'tır.

En basit bir âmirin emri karşısında hemen boyun eğen biz insanların, Kâinâtın Yaratıcısının bunca emir ve ısrarı karşısında tir tir titrememiz gerekmez mi?

Okulda öğretmenimiz, işyerinde müdürümüz, askerde komutanımız bir iş emrettiğinde derhal yapıp, onların sevgisini ve hoşnutluğunu kazanmak isterken, nasıl olur da Rabbimizin bu emirlerine karşı ilgisiz kalabiliriz? Nasıl olur da, her şeyi elinde tutan Zât-ı Zülcelâle sanki kafa tutar gibi, sanki meydan okur gibi, sanki ?Sen ne emredersen emret, benim daha önemli işlerim var? dercesine, namaz kılmadan durabiliriz?

Peygamberimize (a.s.m.), ?Allah'ın en çok sevdiği amel hangisidir?? diye sorulunca, ?Vakti gelince kılınan namazdır? buyurdu. (Buharî, Namaz Vakitleri: 6) Bu hadis gösteriyor ki, namazdan daha üstün bir ibadet yoktur ve olamaz.

Ayrıca namaz, imandan sonra en önemli ibadettir. Kâinatta ve İslâmda, imandan sonra en büyük hakikat, namazdır.

Bakın Rabbimiz bu konuda ne buyuruyor:

?İman eden kullarıma söyle: Namazı dosdoğru kılsınlar...?

(İbrahim: 31)

style="font-size: 12.0pt; " Emredersin Rabbimiz! İşittik ve can ü gönülden itaat ediyoruz


Konular