Kitaplar | Konular | Negatif Limanlar'dan Pozitif Sulara

Bir İnsan, Bir İşi Başarabiliyorsa Bunu Herkes Öğrenebilir

NLP'nin bu kuralım öğrenene kadar hayatta bir çok şeyi yapacağıma inanmıyordum. Evet birileri benim yapmayı çok istediğim şeyleri yapabiliyorlardı, ama onlar başkaydı, onlar farklıydılar!..

Hayır, bu sadece benim kendime koyduğum bir sınırdı ve NLP ile birlikte bu sınırı kaldırmaya karar verdim. Artık kim bir işi başarmışsa, ben ondan bir şeyler öğrenmeye çalışıyordum.

Mümin Sekman, çok genç yaşlarda başarının öğrenilebileceğim öğrenen bir hukukçu. Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde Mümin'in, Hızlı Okuma kursları verdiğim duydum ve onunla tanışmak istedim, ilk tanışmamızdan itibaren bir çok ortak düşüncemiz olduğunu anladık ve birbirimizin bilgisinden istifade etmeye karar verdik. Çünkü o da, ben de bilginin paylaşıldıkça büyüyeceğine inananlardandık.

Mümin Sekman, Ankara'da kişisel gelişimle uğraşan DKD (Düşün Konuş Dinle) adlı kurumda uzun bir süre çalışmış ve burada çok güzel şeyler öğrenmiş, bu sektörün ülkenin gelişmesinde. büyük yarar sağlayacağım düşünerek kişisel gelişim sektörüne adanmış.

Mümin Sekman'ın girişimciliği ve kendine yararlı bilgileri sünger gibi çekerek almasını büyük bir zevkle izliyordum. Birgün bana geldi ve şöyle dedi:

- Oğuz Bey, ben Milliyet gazetesinin. İnsan Kaynakları sayfasında başarı ve motivasyonla ilgili yazılar yazmaya başlıyorum.

Mümin Sekman adına bu işe çok sevindim ve onu kutladım. Mümin Sekman'ın en çok kullandığı NLP'nin kurallarından biri şu idi: Eğer bir insan bir işi başarmışsa benim ondan öğrenebileceğim bir şeyler vardır. Mümin, Milliyet gazetesinde bu yazıları yazarak halka ulaşıyordu ve o benim tanıdığım bir insandı.

"Demek ki", dedim kendi kendime, "insan bir işi çok isterse onu başarabiliyor." Bir insanda arzu ettiğiniz bir başarıyı görmek, muhteşem derecede çekiciliği olan bir şey. Ne zaman mükemmel bir örnek görsek, onda kendimizden bir şeyler bulur, "aynı şeyi ben de başarabilir miyim?" diye düşünürüz. Hele hele bu kişi, çok yakından tanıdığınız biri ise.

Bu düşüncelerle Hürriyet gazetesine gittim ve Hürriyet insan Kaynakları ekinde Başarı ve Motivasyon kitaplarını tanıtan bir köşesi olan sayın Lütfü Tınç Bey'le görüştüm. Kendisine seminerlerimde başımdan geçen olayları anlatacağım ilginç makaleler yazabileceğimi söyledim. O beni insan Kaynakları Müdürü Füsun Özlen hanımefendiye götürdü.

Füsun Hanım'a projemi anlattığımda çok beğendi ve birkaç makalemi göndermemi istedi. O zamana kadar hiç makale yazmamıştım, ama yazacağıma inanıyordum. Çünkü Mümin Sekman yazarsa, pekala ben de yazabilirdim.

Gönderdiğim makale Hürriyet İnsan Kaynakları ekinde yayınlandı. Mümin Sekman telefonla beni tebrik etti ve bu makale yazma işine ne zaman başladığımı sorunca; ona "senin yazın Milliyette çıkınca" diye cevap verdim.

Daha sonra Mümin Sekman bir de kitap çıkardı: "Ya Bir Yol Bul, Ya Bir Yol Aç, Ya da Yoldan Çekil". Kitap çok güzeldi, ama her şeyden önemlisi benim bu kitabı yazmama vesile oldu.

Yazdığı kitapla bir yol bulan ve bana bir yol açan Mümin Sekman'a teşekkürlerimi sunarken, kitap yazmak isteyen ama bunun çok zor bir iş olduğunu düşünenlere sesleniyorum:

Oğuz Saygın yazdıysa, siz de yazabilirsiniz.


Konular